Stilleven

Ik heb mij dit weekend aan een HDR stilleven gewaagd. Het was en is prutweer en die stillevens kan je lekker in je huiskamer doen toch. Gisteren opgenomen (7 shots, statief, van +3 via nul naar -3 EV) in daglicht met een klein gloeilampje rechts en vandaag uitgewerkt. Het vrijmaken van de achtergrond (die beviel mij niet) en plaatsen op een nieuwe achtergrond kostte nog de meeste tijd. De tonemapping heel conservatief gehouden om een fotorealistisch resultaat te bereiken. Één of twee maal op de foto klikken en je wilt er zo in bijten.

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Recent. Bookmark the permalink.

One Response to Stilleven

  1. Hi Peter,

    De kleuren zijn prachtig, inderdaad fotorealistisch, maar in de bewerking is het niet helemaal goed gegaan. Door schaduw onder de schaal aan te brengen lijkt het nu net of het geheel zweeft.
    groet
    Henk

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.