Vol tegen de zon in

Na een flinke afwezigheid t.g.v. enkele medische ingrepen neem ik de draad weer op met deze foto gemaakt op Sicilië in Trapani een oud kustplaatsje zo’n anderhalf uur rijden vanaf Palermo. Foto vanaf statief, een 7 shots bracket. Brutaal de zon volop in beeld genomen. Dat kan allemaal tegenwoordig. Aligning en merging in Photoshop. Daarna getonemapped in Oloneo PhotoEngine. De flinke flare vlekken, die in dit geval storend waren, weggepoetst. Door het gebruikte diafragma van f 13 komen de zonnestralen mooi stervormig in beeld. Click op de foto voor groter beeld.     

 

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Recent. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vol tegen de zon in

  1. Hallo,

    leuke foto’s. Ik vind HDR fotografie interessant en heb daarover nog veel te leren. Leuk om jou berichten en informatie hier te lezen.

    Toppie!

  2. Voor een foto die echt zo vol tegen de zon in is gegaan ziet het er heel erg goed uit moet ik zeggen! Het is wel een heel erg groot contrast en dat heb je hier goed weten te overbruggen! Het gras is mij bijna wel te groen…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.