HDR Timelapse

Vandaag mijn eerste HDR Timelapse gemaakt. Was tot nu toe volstrekt onkundig hoe zoiets zou moeten. Maar het ontdekken van het programma “Smart Shooter” heeft een en ander gestimuleerd.

Het is fotografisch (of filmisch als je wilt) nog niet zo fraai. Maar het gaat mij om het oefenen van de techniek om die eerdaags te kunnen toepassen op wel een mooie scène. Ik vervolg dit bericht deze week met meer details hoe die techniek in elkaar steekt. Intussen heb ik ook een infrarood versie ervan gemaakt.

Een nieuwe oefen timelapse geschoten afgelopen dinsdag. Daarin wordt in 19 seconden getoond hoe de zon zich in 70 minuten verplaatst. De timelapse zit vol “ghosts” maar die neem ik voor de oefening maar op de koop toe. Ik had wel verwacht dat ik “flare” zou krijgen zo vol tegen de zon in maar ik ben verrast hoe mooi dat effect er in timelapse uitziet.

Vanmorgen met de eigen intervalfunktie van mijn NikonD300s op proef een HDR timelaps met 7 shots +/- 1 EV per bracket gemaakt. Getonemapped in Oloneo PhotoEngine.

Eindelijke een timelapse zonder hinderlijke ghosts en hij ziet er nog redelijk mooi uit ook. Het verloop van de bewolking boven de Zilk gedurende een half uur.

Vandaag, 10 november, lokte het zonnig begin van de dag mij naar buiten. In Vogelenzang een HDR timelapse geschoten van de achter de bomen bewegende zon.
Omdat we op de fotoclub (d.w.z. de digitale werkgroep) bezig zijn met het ORTON effect (voor een dromerig beeld) heb ik dat in één moeite door op deze timelapse toegepast. Ik vind het resultaat niet gek.

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in HDR Software, Recent, Tests. Bookmark the permalink.

2 Responses to HDR Timelapse

  1. Peter Prins says:

    Het ziet er spannend en uitdagend uit. Er doemen weer nieuwe perspectieven op. Ik ben benieuwd waar het toe leidt.

  2. Peter Prins says:

    Het ziet er allemaal spannend en uitdagend uit. Weer hele nieuwe perspectieven doemen er op.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.