Herfst in HDR

De afgelopen 2 weken was het regelmatig mooi fotoweer. Daarvan heb ik gebruik gemaakt om een aantal klassieke herfstplaatjes te maken. Bij dat prachtige licht kan ik gewoon niet binnenblijven.
Ik heb gefotografeerd rond kasteel Keukenhof in Lisse en op “De Belt” in Hillegom. Die Belt is de oude vuilstortplaats van Hillegom omgetoverd tot een parkje waar de natuur volop tot z’n recht komt. Alle opnamen zijn gemaakt met groothoeklenzen. De Sigma 8-16 mm die op mijn Nikon D300s als 12-24 mm werkt. Daarnaast de Olympus 9-18 mm die op mijn Panasonic G3 (M43 systeem) als een 18-36 mm werkt. Ik heb dus met beide camera’s gefotografeerd. Vrijwel allemaal met HDR brackets van 7 stappen van 1 EV. Ook de Panasonic G3 kan dat en mede daarom heb ik die camera enkele maanden geleden ook aangeschaft. Voor de tonemapping heb ik zowel Oloneo PhotoEngine als Photomatix gebruikt. In Photomatix bleek dat de “compressor deep” fraai in staat is om de luchtpartijen mooi naar voren te halen. Ook heb ik hier en daar het z.g. ORTON effect toegepast. Ik heb een kleine serie (11 stuks) op internet gezet en die kan je HIER vinden. (Of klik BREEDBEELD als je een moderne HD monitor hebt)

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Recent. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *