Nieuwe titelfoto

Bladerend door mijn fotoarchief kwam ik onderstaande HDR foto tegen die ik in juni 2009 maakte in het museum voor moderne kunst in Valencia.

Vanwege het sterke perspectief van het ornament leek mij deze foto een goede basis voor een nieuwe titelfoto. Eerst heb ik de foto geheel ontdaan van andere objecten dan het ornament zelf. Dit leverde onderstaand beeld op.

Maar omdat op mijn site de verhoudingen voor de titelfoto heel anders moeten zijn, heb ik vervolgens de foto sterk uitgerekt worden tot het beeld hieronder.

Daarna was het plaatsen van tekst in de kleur van het ornament een kleinigheid.

Maar het blauw van het ornament en de tekst past totaal niet in het kleurschema van mijn site. Daarom heb ik deze kleuren aangepast aan het kader van de site en tenslotte de letters in het perspectief van de wand gezet.

Tot zover deze micro workshop “website vormgeving”. Je begrijpt wel dat ik niet per sé een HDR foto had behoeven te nemen als uitgangsfoto. Maar toevallig kwam deze hier goed van pas.

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Recent. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *