Rood regeert

De titel van dit bericht is niet politiek bedoeld maar slaat op de prachtig rode bankjes die ik afgelopen donderdag tegenkwam in de Nieuwe Kerk in Delft. Die ene mooie dag had mij weer naar buiten gelokt en ik kwam in de Nieuwe Kerk in Delft terecht. Weer binnen dus in feite maar de zon was ook daar volop aanwezig. Als kerk is de Nieuwe Kerk in Delft een prachtig evenwichtig gebouw. Maar in plaats van de klassieke interieurfoto’s met de gebrandschilderde ramen te maken “viel” ik voor die bankjes. Dit is misschien wel de eenvoudigste foto die ik ooit gemaakt heb maar ik ben er blij mee. Ik ben tevreden dat die prachtige rode gloed op de zonnige en op de beschaduwde plekken vol tot zijn recht komt. In digitale foto’s loopt het rood al heel snel dicht en dat is hier vermeden.
Wat technische gegevens voor de liefhebbers: 7 shots bracket 1/400 1/200 1/100 1/50 1/25 1/13 en 1/6. Vooral voor die laatste 2 shots was ik blij dat ik een klein tafelstatiefje bij mij had. En misschien is 7 shots ook wel wat overdreven maar dat zit bij mij een beetje in de routine. Camera: Panasonic G3 en daarop mijn nieuwe lichtsterke lensje de 20 mm “pancake” f 1.7. Bij deze opname het diafragma overigens ingesteld op f 2.5 en ISO op 200. Alle 7 opnamen uitgelijnd in Photomatix en tot HDR 32 bit gemaakt. Het 32 bit HDR bestand geopend in Photoshop en daar niet getonemapped met “HDR toning” maar geoptimaliseerd via levels en enige verscherping toegepast. Daarna de modus gezet op 8 bit en klaar.
Voor deze foto op groot formaat met nog 7 andere Nieuwe Kerk Delft foto’s klik: KERKSERIE

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Recent. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *