Cor en Photoshop CS6

Dit is Cor. Hij houdt onze gemeente Hillegom vrij van zwerfvuil. Ik heb hem hier vastgelegd met mijn kleine Canon camera S95 via een bracket uit de hand van + 2  nul en  – 2 Stop. Om eens te kijken wat de nieuwe HDR tonemap preset van Scott Kelby doet in Photoshop CS6 Beta (kan iedereen gratis downloaden!) heb ik die preset gebruikt en dit is het resultaat. De kleurrijke graffiti omgeving wordt er nog kleurrijker van. Maar toen ik zo met die CS6 beta aan het stoeien was heb ik maar meteen het nieuwe “Content-Aware Move” gereedschap uitgeprobeerd. Daarmee selecteer je een object in je afbeelding en sleept het naar een andere plek. CS6 vult de oorspronkelijke plek van het object zo goed mogelijk met omgevingspixels op. In onderstaande foto heb ik Cor op deze wijze een flink stuk naar rechts verplaatst. Ik ben nog wel 5 minuten klassiek met stempel en laagmasker schilderen in de weer geweest maar het nieuwe gereedschap heeft toch voor zo’n 80% de klus geklaard.

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Recent. Bookmark the permalink.

One Response to Cor en Photoshop CS6

 1. Jisk Koopmans says:

  Hoi Peter,

  Hoe gaat het met jou?
  Mooie site!

  Ik ben aan HDR aan het ruiken. Met een vakantie in USA hoop ik voldoende foto’s te maken om die met HDR te bewerken. Ik vraag mij echter af welke HDR software het beste is.
  Wat adviseer jij?
  Ik hoop van je te horen.
  Groet, Jisk Koopmans

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.