HDR spoken

Opname van de maffe gevels van hotel Inntel in Zaandam. Door een bracket (7 stuks) is de belichting van deze zeer contrastrijke scene evenwichtig. Maar het interessante aan dit resultaat is dat de HDR software alle bewegingen van de mensen heeft bevroren. En dat volledig automatisch. Het resultaat is vrij van “HDR spoken” (ghosts in het Engels). Als je klikt op BRACKET krijg je de volledige serie in beeld en zie je dat de wandelende mensen tijdens de opname tijd (ca. 2 seconden) een flinke afstand aflegden. Maar voor Photomatix (versie 4.2.1) was dat geen probleem en werd met de instelling “perspectief correctie” en “auto deghost detection High” een prima resultaat behaald. Met Photoshop (versie CS5) werd ook een redelijk resultaat behaald. Oloneo PhotoEngine liet het met de instelingen “auto align” en “Deghost Method 1” volledig afweten. Met Method 2 leek het resultaat in eerste opzicht goed maar bij inzoomen op 100% zijn akelige artefacten zichtbaar. Een 100% view van het Photoshop resultaat toont ook artefacten maar niet zo sterk als Oloneo. De 100% view van Photomatix ziet er goed uit. Je kunt dit alles zelf zien door te klikken op VERGELIJKING.

N.B. In de fotoseries “BRACKET” en  “VERGELIJKING” kan je met de muis rechtsboven in beeld het tempo van de vertoning aanpasen.

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in HDR Software, Tests. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *