Nieuwe batchfunktie Oloneo

Gisteren heeft Oloneo nieuwe versies (V1.1.400.318) van PhotoEngine en hdrEngine gelanceerd. Toegevoegd is ondersteuning voor de RAWfiles van 24 nieuwe camera’s en van het laatste DNG formaat. Daarnaast is de grafische interface wat soepeler in gebruik gemaakt. Maar voor mij is de nieuwe batch funktie van PhotoEngine verreweg de belangrijkste verbetering. Oloneo’s batchfunktie ondersteunt nu twee “echte HDR files” te weten de 32bits Radiance- en openEXR files. Hier een screenshot van die nieuwe batchfunktie (getoond wordt de z.g. interactieve mode).


Deze mogelijkheid is belangrijk omdat Oloneo tot nu toe nog geen goede uitlijning en bewegingsonderdrukking heeft (deghosting). Maar met deze nieuwe funktie kan je hele mappen met Radiance of openEXR files in één keer vloeiend tonemappen. En die files kunnen gemaakt zijn in andere programma’s zoals Photomatix of Photoshop die wel goed uitlijnen en deghosten. Tot 15 juli kan je Oloneo PhotoEngine met 20% zomerkorting aanschaffen.

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in HDR Software, Tests. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *