Photoshop In The Cloud

Adobe verkoopt Photoshop niet meer. Het programma is alleen maar “te huur”; voor een maand of een jaar. Het voordeel zegt Adobe is dat nieuwe functies meteen voor de gebruikers beschikbaar zijn. Deze nieuwe aanpak noemt Adobe “Photoshop CC” waarbij CC staat voor “Creative Cloud”. Dat betekent niet dat het programma vanuit de Cloud werkt. Nee het programma wordt gewoon op je PC geïnstalleerd. En Adobe heeft dan via synchronisatie vanuit de Cloud een oplossing als je een elders met Photoshop CC wilt werken op je laptop of een andere computer.
Je kunt Photoshop CC een maand gratis op proef proberen. Het programma wordt zoals gezegd gewoon op je PC gedownload en geïnstalleerd. En wil je je creaties niet in de gratis meegeleverde 2 Gb Cloud opslagruimte opslaan maar op je computer dan gaat dat prima als je de optie “opslaan als kopie” aanvinkt. Er is dan werkelijk geen verschil met zoals je het tot nu toe gewend bent. Als je echt aan het huren slaat dan controleert Adobe eens per maand of je een rechtmatige gebruiker bent. Je begrijpt dat ik dat allemaal zo kan stellen gewoon omdat ik die proefversie geïnstalleerd heb. Ik heb er nu een paar dagen mee gewerkt. Er zijn vergeleken met Photoshop CS6 een aantal verbeteringen aangebracht.

Photoshop CC kent een nieuw verscherpingsfilter; filter/verscherpen/schokreductie. In zekere mate is daarmee de onscherpte te verhelpen die door trilling van de camera is ontstaan.
Het is een echt PhotoShop filter ik bedoel het filter heeft nog heel wat toeters en bellen; er is veel aan te passen. Zonder er een grote studie van gemaakt te hebben heb ik het filter toegepast op een opname die ik (lang geleden) maakte met 1/10 sec. waardoor die onscherp werd. Je ziet aan de animatie dat het filter wel degelijk effect heeft. Je moet wel oppassen dat als je de instellingen “te scherp” maakt, dat je dan flinke artefacten krijgt.

CompCS6-CC

LEES VERDER….

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *