Weerschijn

Vandaag weer zon en weer een “doodgewoon” onderwerp. En een HDR foto die exact weergeeft wat ik zag. Een pilaar die prachtig verlicht wordt door de weerschijn van de zon vanaf één van de zijkanten van het huis. En dat terwijl die kant van de pilaar eigenlijk donker, want in de schaduw, had moeten zijn. Een goed voorbeeld van een HDR opname die fotorealistich toont wat ons oog ziet. Twee maal klikken op de foto geeft het grootste beeld.
HDR opname (bracket van 7) vanaf statief. In Photomatix met mijn eigen preset getonemapped. Het laagstaande zonlicht was al wat warm. Geen ingrijpende nabewerkingen, alleen in Photoshop de levels gecorrigeerd, de vibrance wat verhoogd en een lichte vignettering rondom aangebracht. Locatie: Landgoed Huis te Vogelenzang.

About Peter Meijs

Ik fotografeer al mijn hele leven. In Amsterdam in de vijftiger jaren begonnen met een eenvoudige camera. Snel lid geworden van een fotoclub. Na mijn pensionering heb ik mij helemaal op de mogelijkheden van de digitale fotografie gestort. En sinds een jaar of 5 heb ik mij gespecialiseerd in HDR fotografie.
This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *