Oloneo PhotoEngine

1. Oloneo PhotoEngine: Review deel 1.
Vergelijkende tests van de Beta 1. In review deel 1 is vooral de vraag in hoeverre dit nieuwe HDR programma de verschillende shots van een HDR opnamen reeks pixel-nauwkeurig uitlijnt. De conclusie is:
Als je echt hoge kwaliteit verlangt, gebruik dan met Oloneo PhotoEngine (beta 1) altijd een statief. Als je geen statief bij de hand hebt kijk dan of je kunt steunen tegen een muur, een boom e.d. Of ga zitten! Met enige steun bij de opname is met Oloneo PhotoEngine een goed resultaat haalbaar. Toch moet de conclusie zijn dat in vergelijking met de competitie Oloneo verbeterd moet worden zeker in vergelijking met Photomatix en HDR Expose.
De hele test is in het Engels vanwege plaatsing op buitenlandse forums. Als Engels geen bezwaar is klik dan op: Part 1
Eventueel kan je met Google Translate werken als je een vertaling wilt.

2. Oloneo PhotoEngine: Review deel 2.
Vergelijkende tests van de Beta 1. In review deel 2 is vooral de vraag in hoeverre dit nieuwe HDR programma in staat is tot goede tonemapping van 32 bits “echte” HDR’s. Mijn conclusie is dat Oloneo PhotoEngine (beta 1) perfect in staat is om alle details uit de hoge lichten te halen en ook de details in de schaduwpartijen goed opheldert. Bij de meeste foto’s gaat dat betrekkelijk gemakkelijk. Wat spelen met de TM strength, (fine) exposure and saturation geeft snel een mooi fotorealistisch resultaat. Meer local contrast kan gemakkelijk worden bereikt door te spelen met detail size en detail strength. Oloneo PhotoEngine tonemapt heel snel, eigenlijk in “real time”, en doet dat zonder halos or artifacten.
De hele test is in het Engels vanwege plaatsing op buitenlandse forums. Als Engels geen bezwaar is klik dan op: Part 2
Eventueel kan je met Google Translate werken als je een vertaling wilt.

3. Oloneo PhotoEngine: Review deel 3.
Op 29 november j.l. is Oloneo uitgekomen met een nieuwe Beta 1………155 die al de volgende dag werd vervangen door een beta 1……….156 . Oloneo is bezig haar software te verbeteren m.b.t. alignment en deghosting en heeft op korte termijn nog aanzienlijke verbeteringen in het vooruitzicht gesteld. Zodra er een stabiele nieuwe Beta er is zal ik aan het testen slaan en de resultaten hier melden.

4 Oloneo PhotoEngine: Beta 1.0.400.291 Uitgebracht 30 maart 2011
Deze beta heeft een groot aantal echt belangrijke nieuwe funkties erbij. Deze beta heeft nieuw:
– Een “natuurlijke HDR mode”. Deze is aan- en uitschakelbaar. Aangeschakeld belooft Oloneo behoud van natuurlijke kleurenen tonen. En dat zelfs bij sterke tonemapping.
– Voorinstellingen: 40 door Oloneo voorgekookte instellingen voor allerlei effecten. Ook kan je zelf voorsinstellingen uitdokteren en opslaan voor gebruik later.
– Batchprocessing: Ik weet niet zo snel een Nederlands woord maar het gaat om het in serie automatisch verwerken van een map gebrackete opname series waarbij de software die hele map in één keer afwerkt tot getonemapte jpg’s of tiff’s.
– Behoud van EXIF informatie
– Kleurmanagement met calibratie ondersteuning
– Drag and Drop support
– Verbeterde time-machine
– Aan-en uitschakelbare tone kurve voor de RAW verwerking
Deze gratis beta is 2 maanden te gebruiken. Men verwacht daarna (dwz per 1 juni a.s.) dat de commerciële versie beschikbaar komt.
Ik ga features die ik van belang vind afzonderlijke testen en de links ernaar op deze pagina plaatsen.
Ik ben gisteren (30 maart) al begonnen de Batch funktie te testen. De test is in het engels maar als dat geen probleem is kan je gaan naar: BATCH NIEUWE BETA

5. De laatste commercieële versie van Oloneo PhotoEngine (versie 1.0.400.311) heeft veel nieuwe functies en mogelijkheden. Voor een overzicht ga naar: NIEUW

Comments are closed.