Welkom


Welkom
Welkom op mijn site over HDR fotografie. Een site met HDR foto’s “in alle soorten en maten”. Ik heb honderden uren geïnvesteerd in HDR bewerkingen. Zo ben ik op het spoor van de beste technieken gekomen. Een keuze daaruit vindt je op deze site in de vorm van tips, tests en trucs.
Voor de lol.
Vanaf mijn 16e fotografeer ik al. Als liefhebber, uitsluitend voor de lol. Begonnen als een Amsterdamse straatjongen. Straatfotografie is altijd “mijn ding” gebleven. HDR is iets van de laatste vijf jaar. Mijn “niet HDR” foto’s, vindt je op deze site bij LDR Galeries.
Verslaafd.
Behalve die LDR Galeries staat deze hele site in het teken van mijn huidige “HDR verslaving”. Ik hou ervan om HDR foto’s op een extreme manier te tonemappen. Ik realiseer mij dat veel fotografen het resultaat niet meer als foto zullen bestempelen. Maar dat is dan maar zo. Ik noem mijn beelden in dit genre ook geen foto’s meer maar “taferelen” of “scènes”. Je vindt ze onder de menu-knop HDR Galeries. Ik ben nog steeds gek op dit soort uitwerkingen maar wordt wel steeds selectiever want het mag geen maniertje worden. Belangrijk is voor mij om de “ziel” van een fotosituatie vast te leggen. En soms helpt de HDR techniek daarbij.
Fotorealistische HDR’s.
De HDR techniek kan ook “normale” foto’s veel meer zeggingskracht geven. Je vindt genoeg voorbeelden hier op mijn site. Fotorealistische foto’s met een groot dynamisch bereik blijven voor mij de uitdaging. Maar ik realiseer mij wel dat een goede aansprekende foto best een heel klein dynamisch bereik kan hebben. HDR maakt een slechte foto niet plotseling goed.
Deze site
Naast veel HDR foto’s breng ik hier tips, tests en trucs. Tips zijn wenken en aandachtspunten bij opname en bewerking. Bij trucs gaat het meestal om praktische vaardigheden bij de bewerking. Onder tests vindt je grondige reviews maar ook deelonderzoekjes van nieuwe HDR programma’s. Het “tips, tests en trucs” deel van mijn site richt zich op bezoekers die al bekend zijn met de basisbeginselen van HDR fotografie. Ben je nieuw in HDR; ga naar Links, lees het boek van Michael Freeman en ga oefenen.
Demonstratie
Deze site is een showplace wat er met HDR kan en is er voornamelijk voor mijn eigen plezier. De site laat mijn aanpak zien. Mogelijk werkt dat inspirerend. Op mijn visitekaartje staat: “ik fotografeer uitsluitend voor de lol”. Zo is het ook met deze site; die is er uitsluitend voor de lol. Misschien beleef jij er ook plezier aan. Wie weet.
Heb je een vraag of wil je een reactie geven: gebruik de menuknop “Contact”.

Comments are closed.